Dagens tips för en hälsosam och hållbar livsstil – pekannötter
Pekannötter är som alla nötter fullproppade med näring. Pekannöten har en mild smak och är en av mina favoriter bland nötter. Den är god att äta separat som den är men också i en egengjord nötblandning. Den passar lika bra som snacks som ingrediens i sallad, gröt och over night oats. Det går också bra att ha den i nötbröd, blanda i yoghurten, i smoothies och att strö öven en maträtt.
Det sägs att pekannötter är bra för god matsmältning, hjärtat och god sömn. Pekannötter är rika på mineralet zink, enkelomättade fettsyror och kostfibrer. Dessutom är proteininnehållet högt. De innehållet också mineralerna fosfor, kalium, järn, koppar och magnesium. Samt B-vitaminer.
Det finns många olika leverantörer av pekannötter med varierande pris och kvalitet.
Jag rekommenderar:
Raw Pekannötter från Rawfoodshop som är ekologiska med en mild, aromatisk och söt smak. Från Syd Africa och lufttorkade i max. 30° C.
Förvara nötterna mörkt och svalt. Går bra att frysa in.
Lämna ett svar