En helt fantastiskt god ugnsbakad torsk i sås med ingefära, gurkmeja, vitlök och örter. Kokosmjölken och smöret ger såsen en gräddig ton som höjer smaken av kryddorna.
Ingredienser:
- fryst torskfilé
- kokosmjölk (ca 1 dl)
- vatten (ca 1,5 dl)
- smör
- fryst gräslök
- fryst dill
- torkad timjan
- torkad libbsticka
- färsk vitlök (3 små klyftor)
- färsk ingefära (en liten bit)
- färsk gurkmeja (en liten bit)
- havssalt
- svartpeppar
Gör så här:
- Tina torskfilén och lägg den i en ugnsform med lite vatten i.
- salta, peppra samt krydda fisken med dill, gräslök, timjan, libbsticka.
- Hyvla tunna skivor smör och täck fiskfiléerna.
- Häll i kokosmjölken och vatten runt fisken
- Finhacka vitlök, ingefära och gurkmeja och blanda med kokosmjölken och vattnet så att det blir en jämn sås runt fisken.
- Lägg över sås med merparten av vitlöks-, ingefära-, och gurkmejahacket över fisken.
Serveringsförslag:
Ikväll serverade jag fisken och såsen med lite broccoli och det blev himmelskt gott.
Jag hackade en halv broccoli i små till medelstora bitar. Fräste dem lite lätt i kokosolja. Hällde sedan på lite vatten och lät det sjuda på låg värme en liten stund. Jag tog inte tiden men broccolin hade tuggmotstånd vilket jag gillar.
Vill du ha mer matinspiration och recept?
Vill du ha mer inspiration om kost, mat, olika måltider och recept på goda, näringstäta, hälsosamma rätter? Följ då min blogg och titta in igen nästa fredag. Du kan också gå tillbaka i tiden och läsa tidigare inlägg i kategorin mat – inspiration och recept och etiketterna kost, recept, smoothies och livsmedel & råvaror.
Lämna ett svar