En superenkel körsbärskräm som kan och är god att ätas som den är varm eller kall. Supergott att ätas kall till kaffet. Perfekt smakkombination. Den kan även ätas med någon växtbaserad mjölk så som mandelmjölk, kokosmjölk eller havremjölk. Körsbärskrämen kan med fördel även användas som sylt eller marmelad. Då körsbären är söta i sig själv behövs inget tillsatt socker. Kryddorna ger också en sötaktig smak.
Ingredienser:
- 225g frysta körsbär
- kanel (malen) (affiliatelänk)
- kardemumma (hel) (affiliatelänk)
- kryddnejlika (malen) (affiliatelänk)
- vaniljpulver (äkta) (affiliatelänk)
- 2 tsk chiafrön (affiliatelänk)
Gör så här
Värm upp körsbären långsamt i en kastrull. krydda med kanel, kardemumma, nejlika och vaniljpulver efter smak. Koka några minuter och låt sedan svalna. Häll upp i glasburk och tillsätt chiafrön. Sätt in i kylen i några timmar, helst över natten.
Lämna ett svar