Dagens tips för en hälsosam och hållbar livsstil – alfaalfa groddar
Så gott och så enkelt att göra.
Groddar är perfekt nu på vinterhalvåret eftersom de bara behöver vatten och lite ljus för att växa och bli fullproppade med näring. Ett bra alternativ till sallad.
Alfalfa groddar innehåller en koncentrerad mängd av vissa vitaminer och mineraler som kalcium och kalium, samt vitamin K och vitamin C. En kopp alfalfa groddar innehåller ungefär 10 mikrogram vitamin K och ungefär 2.7 milligram C-vitamin. Du får också små doser av magnesium, järn, folat och vitamin A från en kopp med alfalfa.
Alfalfa groddar är en av de mest betydande kostkällor med fytoöstrogener, som är välgörande föreningar i vegetabilier som kan bidra till att minska risken för hjärtsjukdomar, cancer och benskörhet. De kan minska symtomen vid klimakteriet också. Groddar av alfaalfa innehåller ämnen som kallas saponiner, som kan hjälpa till att sänka det dåliga kolesterolet och samtidigt öka det goda kolesterolet. Saponiner kan också bidra till att få ett bättre immunförsvar.
Alfaalfa groddar är de groddar jag tycker är enklast att lyckas med och är därför bra för nybörjare. Köp en påse alfaalfa frön, en groddburk och sätt igång. Ta 1-2 msk groddfrön och lägg i blöt över dagen eller natten. Skölj sedan dem och lägg dem i en gruddburk. Skölj dem 1-2 gånger per dag i friskt kallt vatten. Inom ett par, tre dagar har du krispigt goda groddar.
Lämna ett svar