Tänkte köpa en färdigblandad wakame sallad men ångrade mig när jag läste ingredienslistan. Salladen är ju full med socker!!! Inte okej! Eller vad tycker du?

Ingredienser
Wakame (sjögräs)
Fruktos-glukossirap – dvs Socker
Sesamolja
Agar-agar
Sesamfrön
Socker
Glukossirap – dvs Socker
Vinäger (ris, vatten, riskoji, sackaros – dvs Socker)
Salt
Glukos – dvs Socker
Hydrolyserat sojaprotein
Chilipeppar
Jästextrakt
Färgämne E160a
Färgämne E141
Riskoji
Då jag inte visste vad riskoji var så googlade jag. Så här skriver Drakfrukt:
”Riskoji är ett mältat ris som används för att göra miso och sake och är det som ger smaken i shio koji. Koji är alltså mögelsvampen Aspergillus oryzae och växer på ångande eller kokta grödor och trivs bäst där det är varmt och fuktigt. Är ett måste för att göra gochujang eller miso. Kojiriset är alltså en motsvarighet till en surdegsstartare.”
Lämna ett svar