Söndag igen och dags för matlagning inför kommande vecka. Idag blev det vitkål, rödbetor och gul lök bakade i ugnen på låg värme. Smaksatt endast med olivolja, salt och svartpeppar.
Himmelskt gott 😍
Då jag fortfarande har kvar tillagat älgkött i frysen vill jag bara göra goda tillbehör idag. Det är skönt att inte stå en hel dag framför spisen varje helg så därför försöker jag alltid göra större mängder av sådant som kan frysas in för att sedan bara behöva tillaga tillbehör.
Vitkål, rödbetor och gul lök passar väldigt bra ihop men kan också ätas separat till en bit kött eller fisk. För att spara tid och energi tillagade jag de tre råvarorna tillsammans i en stor rostfri ugnsform. Mycket smidigt.
Ingredienser:
- Vitkålshuvud (3/4)
- Rödbetor (jag tog två medelstora)
- Gul lök (jag tog en stor)
Det går naturligtvis lika bra att ha med hela vitkålshuvudet men då jag ville ha lite rå vitkål kvar att använda som sallad delade jag vitkålshuvudet i fyra delar och stoppade en del tillbaka i kylen.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°
- Dela vitkålen, rödbetorna och löken i klyftor.
- Ta fram en stor ugnsfast form eller plåt
- Häl i olivolja så att det täcker formen.
- Lägg i rotsakerna och löken
- Ringla över olivolja
- Dra några tag med saltkvarn och pepparkvarn.
- Sätt in i ugnen och baka ca 1 timme.
Lämna ett svar