Tillagade vildsvinsstek för första gången och det blev riktigt gott.
Ingredienser:
- vildsvinsstek i nät
- 2 tsk torkad timjan
- ca 1 tsk svartpeppar från kvarn
- ca 1 tsk himalayasalt från kvarn
- 1 msk olivolja
- En klick smör att steka i
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125 grader. Blanda olivolja timjan, svartpeppar och salt i en ugnsform. Lägg i köttet och gnid in det med kryddblandningen och tryck till så det sitter fast ordentligt.
- Bryn köttet i en stekpanna på medelhög värme tills du har fått fin färg runt om. Ställ stekpannan åt sidan (diska inte ur) och för över köttet till en ugnsform, sätt en stektermometer i den tjockaste delen av köttet och ställ in i ugnen. Ta ut när innertemperaturen nått 63 grader, efter cirka 1 timme, och täck löst med folie. Häll i lite vatten i formen.
- Ställ stekpannan som du stekte köttet i på plattan igen och tillsätt havregrädde, lite mer timjan, hackad vitlök, gurkmeja och cayennepeppar.
Serveringsförslag
Såsen blev riktigt god
- Steksky från vildsvinsteken
- 250 ml havregrädde
- 2 vitlöksklyftor
- ca 1 tsk timjan
- 1 krm gurkmejapulver
- lite cayennepeppar
Lämna ett svar