De blev inte vackra men oj så goda.
Går igenom min anteckningsbok (evernote) och hittade detta receptet på pannkakor som jag tänkte dela med mig av. Receptet och texten är skriven i september 2013.
Ingredienser:
3 dl skrädmjöl
½ dl potatismjöl
2 msk kikärtsmjöl
4 dl sojadryck
4 eko ägg
1 krm salt
Smör till stekning
Allt är ca mått då vi tog på känn och sen tänkt efter hur mycket av var och en ingrediens :)
Rör ihop mjölet med hälften av sojadrycken. Blanda i resten av ingredienserna. Rör/vispa till en jämn smet.
Pannkakorna blev jätte goda! Är så glad att vi har funnit skrädmjöl så att jag kan äta pannkakor igen. De är goda bara så som de är, med turkisk yoghurt, honung och med fyllning som köttfärs. Vi hade lite lammfärs över så jag värmde lite och la på pannkakan som jag sedan rullade ihop. Jätte gott och mättande. Det blir säkert gott att göra crepes på sådana pannkakor.
Det går bra att utesluta potatismjölet (de blir något kompaktare) och byta ut sojadrycken mot havredryck.
Lämna ett svar