Har just testat Oatly iMat visp och jag säger bara FY och Nej tack!
Den smakar vidrigt. En kemisk smak, en antydan av rengöringsmedel. Usch! Och när jag tittar på ingredienslistan så förstår jag varför den smakar som den gör. Vet faktiskt inte varför jag inte kollade ingredienserna innan jag köpte den. Brukar ju alltid göra det. Jag antar att anledningen är att jag gillar den vanliga iMat matlagningsgrädde som jag ibland använder både i matlagning och i chiapuddingar. Den har aldrig haft en kemisk smak.
Ingredienser iMat Visp
Vatten, fullhärdade vegetabiliska oljor (kokos, raps), havrebas (havre, vatten), maltodextrin, emulgeringsmedel (E472e, E435), salt, surhetsreglerande medel (E331), stabiliseringsmedel (E464, E418), färgämne (betakaroten).
Produkten innehåller 5% havre.
Ingredienser iMat matlagningsgrädde
Havrebas (vatten, havre 10%), rapsolja, emulgeringsmedel (E472e), stabiliseringsmedel (E415), joderat salt.
Så här ser grädden ut vispad:
Så konsistensen är det inget fel på. Men smaken och innehållet gör att jag varken kommer äta den, köpa igen eller rekommendera den till någon människa. Det börjar verkligen gå utför för Oatly.
Lämna ett svar