Dagens tips för en hållbar och hälsosam livsstil blir makrill i tomatsås.
Det är snabbt, enkelt och så himla gott med makrill i tomatsås, tillsammans med en stor klick majonäs, efter ett tufft träningspass. Ja annars också! Perfekt som ett mellanmål men även som frukost, lunch eller kvällsmat / middag de dagar tiden eller energin inte täcker till matlagning. För en komplett måltid ät en portion rårivna morötter och vitkål eller en sallad med mycket grönt i till.
En burk makrill innehåller makrillfilé, vatten och tomatpuré. Näringsvärdet är högt. Makrill innehåller mycket omega-3-fettsyror. En enda konservburk ger faktiskt ett helt dagsbehov av hälsofrämjande fettsyror. Proteinet är av hög kvalitet och bidrar till en bra mättnadskänsla och en effektiv återhämtning vilket ju är perfekt efter träning. Halten av D-vitamin är också hög, vilket är bra för bland annat hud, hår och skelett. Dessutom finns det en del selen som stärker immunförsvaret. Och var inte rädd för att klicka lite (eller mycket) majonnäs ovanpå, det bra med mer nyttiga fettämnen. Välj helst egengjord majonäs eller en majonäs av god kvalité. Jag brukar köpa äkta majonäs med ägg från frigående höns då jag tycker den är godast. Se inlägg om majonäs.
Lämna ett svar