Kryddor och örter förhöjer inte bara smaken, de gör dessutom din mat nyttigare.
Jag har massor av kryddor, örter och andra smaksättare som oftast benämns ”kryddor”. Ovan ser du mina kryddhyllor på en av köksväggarna. Här är bland annat alla kryddor från Urtekram. Jag gillar dem då de är ekologiska, har god smak och praktiska burkar.
Bredvid spisen tillsammans med oljor och vinäger har jag salt och peppar samt vitlök.
Här är även min fina mortel. Den är superbra att mala ner hela kryddor så som hela pepparkorn, kardemummakapslar, nejlikor och fänkålsfrön.
I skåpet ovanför spisen har jag också en del kryddor, bland annat gurkmeja och ingefära samt bikarbonat, bakpulver, ättika och gelatin.
I skåpet har jag även buljong utan jäst och socker, arowroot, enbär och olika sorters peppar samt honung och salt och lite teer (inte med på bild, kommer ett inlägg snart om te).
Och till sist en halm-box full med kryddor i påsar.
Behöver jag nämna att jag älskar kryddor och örter?
Lämna ett svar