Dagens tips för en hälsosam och hållbar livsstil blir denna saftiga och supergoda kalkonburgare med vitkål som ”bröd”.
Har du som jag bestämt dig för att sluta äta dålig snabbmat så som hamburgare? Kanske blir du ändå sugen ibland och längtar efter ett hälsosamt alternativ som smakar riktigt gott? Och dessutom går snabbt att tillaga? Då är dessa kalkonburgare med vitkål istället för bröd perfekt! Supergott!
Här har jag som sagt använt kalkonburgare som alternativ till vanliga köpehamburgare och vitkål istället för bröd. Kalkonburgarna väljer jag framförallt för dess goda smak och höga kötthalt. De innehåller hela 99% kalkon och därmed är där inte en massa onödiga tillsatser som ofta är fallet med snabbmat och helfabrikat. Förutom kalkonkött av god kvalitet innehåller den lite salt och peppar. Inget mer.
Vitkål använder jag för att det är nyttigare än bröd och för att min kropp inte mår bra av vete, gluten och snabba kolhydrater. Dessutom blir det riktigt gott. Vitkålen gifter sig väldigt bra med kalkonburgaren som jag stekte i smör och kryddade med havssalt, svartpeppar och lite cayennepeppar. Mellan burgaren och vitkålen hade jag denna gången majonäs, tomatpuré, gul lök, vitlök och tomat. Jag brukar ha gurka också men hade ingen hemma.
Steg för steg:
- Köp Ingelsta kalkonburgare, finns i frysdisken i välsorterade livsmedelsbutiker.
- Stek burgaren i riktigt ekologiskt smör och krydda med havssalt, svartpeppar o cayennepeppar.
- Dra av blad från ett vitkålshuvud (jag använde färsk vitkål), skölj och lägg på en talrik.
- Skiva tomat, lök, vitlök och ev gurka.
- Blanda 1 msk majonäs och 1 tsk tomatpuré till en dressing.
- Lägg på hälften av dressingen och grönsakerna på vitkålen.
- Lägg sedan på kalkonburgaren och resten av dressingen, grönsakerna.
- Täck med vitkålsblad.
Mina vitkålsblad gick sönder så jag fick göra ett ”lapptäcke”. Det blev lite kladdigt att äta men så gott!
Lämna ett svar