Dagens färgrika lunch med lax, sjögräsnudelsallad och hemmagjort vitlökssmör. Så gott och så enkelt.
Sjögräsnudelsallad
- Sjögräsnudlar
- Grönkål
- Morot
- Rödbeta
- Rödlök
Gör så här:
- Skölj nudlarna i kallt vatten och låt rinna av i en sil eller ett durkslag.
- Skölj, ansa och dra isär grönkålsbladet i mindre bitar
- Skrubba moroten och rödbetan och skär sedan i små, tunna bitar
- Skala och skiva rödlöken, alternativt hacka den.
- Blanda alltsammans i en skål.
Vitlökssmör
- Riktigt smör
- Vitlöksklyfta
Gör så här:
- Ta en klick eler några hyvelskivor smör och lägg på en talrik.
- Finhacka vitlöksklyftan.
- Blanda med en gaffel.
Riktigt gott och mättande utan att ge en trötthetskänsla. Det är viktigt att endast få energi från maten och inte också bli trött när man ska massera igen direkt efter lunchen.
Matlådan innan det lades upp på talrik:
Denna gången använde jag dessa sjögräsnudlar men det finns flera olika. Läs om sjögräsnudlar HÄR.
Lämna ett svar