Dessa tunna krispiga nudlar är tillverkade av tång – Kelp – från havet utanför Sydkorea. De består av vatten, tång, aloe vera och natriumalginat, som framställs från brunalger. Perfekt som alternativ till spagetti, vanliga nudlar och annan pasta.
Sjögräsnudlarna behöver inte tillagas utan är färdiga att ätas utan uppvärmning.Börja med att skölja nudlarna i kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg sedan nudlarna i en varm soppa, gryta eller i en wok. Man kan också använda nudlarna som alternativ till spagetti och annan pasta samt i en sallad som man smaksätter med kryddor, örter och andra råvaror. Nudlarna smakar ingenting i sig själva utan antar den smak övriga råvaror och livsmedel som ma äter dem tillsammans med har.
Eftersom nudlarna har en neutral smak så kan man med fördel marinera dem med exempelvis lite olivolja, vinäger, tamarisoja, chili och rostade sesamfrön.
Näringsinformation
Sjögräsnudlar har höga halter av mineraler såsom kalium, kalcium, magnesium, jod och järn. De innehåller även spårämnen, enzymer och aminosyror. Då nudlarna bara har 2g kolhydrater per 100g och är kalorisnåla med 6 kcal per 100g passar de till pasta och ris och som ersättning för dig som praktiserar periodisk fasta exempelvis 5:2-dieten, äter enligt LCHF eller dig som inte följer någon särskild diet utan bara vill ha ett hälsosammare alternativ.
På bilden intill är en förpackning sjögräsnudlar från Wang. Liknande finns från Risberg. Jag har använt båda och tycker inte att där är någon skillnad. Båda har neutral smak och liknande konsistens. De har också liknande innehåll.
Serveringsförslag
Här nedan är några serveringsförslag. Hoppas bilderna kan inspirera dig.
Kan man äta nudlarna fast förpackningen gick ut 2020 04 20
Hej Kerstin,
Tack för din kommentar och fråga. Ber om ursäkt för sent svar. Men jag tänker sent svar är bättre än inget svar. Hade en del semester i somras då mail, meddelanden och kommentarer hamnade på efterkälken.
Jag skulle rekommendera dig att kasta förpackningen. Den är så pass gammal och jag skulle själv inte äta dem. Men du kan ju också kontakta tillverkaren och höra vad de säger. En del livsmedel går ju att äta efter bäst-före-datum.
Vänliga hälsningar Nina