Trött och hungrig, inga matlådor kvar eller rester hemma och fantasin tryter?
Så är det ibland och så var det för mig igår kväll.
Då passar spagetti och köttfärs(sås) perfekt. Det är en god och enkel pastarätt som många av oss vuxit upp med. Dock har jag och säkert även du vuxit upp med spagetti av vete och det äter jag inte sedan många år då min kropp inte mår bra av det. spagetti och annan pasta av bönor går däremot bra.
Jag var inte sugen på något direkt och kände verkligen inte för att stå vid spisen en längre tid. Och Som sagt så hade jag inget hemma. Eftersom jag passerar Hemköp på vägen hem kunde jag passa på att handla något ätbart. Jag gick in med förhoppningen att bli inspirerad till en god och enkel maträtt. Plockade ner lite frukt och grönsaker men hittade inget annat som lockade. Tog ett paket ekologisk nötfärs och tänkte att jag kunde steka upp ned lite kryddor och servera med någon sallad..
Väl hemma såg ja att jag hade spagetti av sojabönor och fick idén att göra spagetti och köttfärssås. Hade dock ingen grädde och inga blötlagda nötter eller dylikt att göra egen med så det fick bli spagetti med köttfärs (utan sås). Tillsammans med lite färska örter blev det riktigt gott.
Köttfärs(sås)
- Ekologisk nötfärs
- Ekologiskt Smör
- Ekologisk tomatpuré
- Vitlök
- Herbamare salt
- Ekologisk hel svartpeppar
Gör så här
- Smält lite smör (3-4 hyveltag) i en gjutjärnspanna.
- Lägg i nötfärsen och finfördela den med en trägaffel.
- Hacka 2 medelstora vitlöksklyftor och blanda i köttfärsen.
- Salta med herbamare och peppra med nymalen svartpeppar.
- Tillsätt lite tomatpuré och rör runt.
Lämna ett svar