Dagens tips för en hälsosam och hållbar livsstil – cashewgrädde och cashewmjölk
Gör enkelt din egen mjölk och grädde av cashewnötter. Det blir supergott! Det är dessutom mycket hälsosamt.
Skölj och blötlägg sedan cashewnötterna i 2-4 timmar. Mixa dem sedan i nytt vatten och lite havssalt. Du får på sätt både cashewmjölk och cashewgrädde (konsistens som vispgrädde).
Cashewmjölken är god att dricka som den är men passar även väldigt bra till gröt, smoothies och bakning. Och grädden är supergod på /till bär, ugnsrostade äpplen, äpplekaka, kladdkaka, på gröt
Att göra cashewmjölk och cashewgrädde steg för steg:
Häll i vatten, ca 1 liter och lägg sedan i cashewnötterna och en nypa havssalt.
Mixa nötterna med en stavmixer / handmixer. Efter några minuter är mjölken klar och praktiskt nog även grädden när man pressat ut all vätska genom silen. Pulpan blir alltså som grädde. Och eftersom cashewnötter är söta i sig speciellt efter blötläggning behövs ingen ytterligare sötning. Vill du ha sötare kan du mixa med en dadel. Då blir både mjölken och grädden sötare.
Det blir ganska mycket grädde och ca en liter mjölk av en deciliter cashewnötter.
Köp ekologiska cashewnötter så slipper du många av bekämpningsmedlen.
Lämna ett svar