Vitkål är perfekt att använda som alternativ till pasta och passar utmärkt till köttfärssås. Spagetti och köttfärssås var tidigare en av mina favoriträtter och något jag saknade när jag slutade med vetemjöl. Gissa om jag blev glad när jag på en sida med lchf-recept läste att man kunde ”göra” spagetti/pasta av vitkål. Visst var jag lite skeptisk men blev glatt överraskad att det blev så gott.
Till ca 4 portioner behöver du
- 500 gram långa strimlor vitkål
- 25 gram smör
- 2 msk vatten
- salt el örtsalt
- svartpeppar eller pepparmix
Gör så här:
Skär vitkålen i långa, smala strimlor och stek dem i smör på låg värme. Krydda och tillsätt 2 msk vatten. Lägg på lock och låt eftersteka i ca 10 min. De ska inte vara helt mjuka. Håll uppsikt så att det inte bränns vid. Det kan behövas mer vatten.
Smaklig måltid!
Lämna ett svar