Ugnsrostad butternutpumpa är supergott och ett av mina favorit tillbehör. Ett enkelt, gott och hälsosamt alternativ till potatis, pasta och ris som passar lika bra till kött, fågel och fisk som till hel-vegetariska rätter. Butternutpumpa går naturligtvis utmärkt att äta som den är men är annars riktigt god i en gryta, sallad, blandad med rostade rotfrukter, mosad till puré eller mixad till en slät soppa. God såväl varm som kall.
Jag ugnsrostar den på lite olika sätt. Ibland delar jag den i två dela, ibland fyra och ibland i klyftor som på bilden. Här har jag låtit pumpakärnorna vara kvar men vanligast är att gröpa ur pumpan och rosta pumpakärnorna separat.
Ugnen bör vara ca 200-225 grader varm och det tar ca 20-25 minuter innan de är färdiga (lite olika beroende på typ av ugn). Här har jag oljat in en rostfri ugnsfast form med kokosolja, kletat in lite olja på pumpan, saltat och pepprat.
Lämna ett svar