En mycket god, näringsrik och mättande måltid bestående av ugnsbakade rotsaker med smörstekt lever. Här har jag ungnötslever vilket jag tycker är godast. Den har en mildare leversmak och var den levern som fick mig att först börja acceptera smaken och sen gilla den. Ett tips till dig som ännu inte tycker om lever.
Köpte en hel bit (färsk) som jag skar i tunna skivor och sedan i bitar. också ett knep för att mildra smaken :). När du skurit levern i bitar värmer du en stekpanna, gärna gjutjärn, och smälter en klick smör. Stek sedan levern och tillsätt hackad vitlök, havssalt, nymallen svartpeppar, cayennepeppar och lite tomatpuré.
Ugnsbakade rotsaker. Här har jag blandat rödbeta, potatis, palsternacka, morot och kålrot. Supergod kombination. Anledningen att jag kallar denna rätt ugnsbakad och den ovan ugnsrostad är att jag här har vätska och då blir rotsakerna lite mer bakade än rostade. Kryddning: havssalt, svartpeppar, olivolja.
Du behöver
Alla ingredienser står i texten men här är en lista på vad du behöver. Som vanligt har jag inga exakta mått då jag altid höftar mängden och smakar av.
Livsmedel / råvaror
- Ungnötslever (färsk)
- Potatis
- Palsternacka
- Morötter
- Rödbetor
- Kålrot
- Olivolja 🛒(affiliatelänk)
- Smör
- Vitlök (färsk)
- Tomatpuré
- Havssalt (oraffinerat, grovt) 🛒(affiliatelänk)
- Svartpeppar (hel) 🛒(affiliatelänk)
- Cayennepeppar 🛒(affiliatelänk)
Lämna ett svar