En mycket enkel men väldigt god middag bestående av stekt ungnötslever med matig sallad. Lever har blivit en favorit. Otroligt gott, lättlagat, billigt och hälsosamt.
Stekt ungnötslever
- En bit färsk ungnötslever
- En stor klick ekologiskt smör
- 1 mak ekologisk tomatpuré
- 1/4 gul lök
- Svartpeppar från kvarn
- Havssalt från kvarn
- Cayennepeppar
Torka av levern med papper och skär den först i tunna skivor sedan i mindre bitar. Salta och peppra den.
Hetta upp en gjutjärnsstekpanna med en klick smör i. Lägg i levern och rör om. Stek en stund på medelhög värme. Tillsätt sedan löken, tomatpurén och cayennepepparn. Rör om och sänk värmen.
Matig sallad
- Nakenhavre (tillagat i tryckkokare)
- Rödlök
- Grönkål
- Morot
- Gurka
- Tomat
Och så en klick skånsk grovkornig senap.
Lämna ett svar