Sallad är både gott och hälsosamt och går att variera i det oändliga. Dagens hälsosamma måltid får bli en riktigt god sallad med sjögräsnudlar. Här är två olika varianter på samma sallad; en vegetarisk och en med tillsatt köttfärs. Den senare är lite mer matig och mättande. Båda är supergoda.
Vad är bättre än en sallad en varm vår/sommardag då man bara vill vara ute och inte stå vid spisen halva dagen!? Som sagt så går sallad att variera väldigt mycket. Så bra att man av i princip samma råvaror eller i alla fall basråvaror kan göra sallad i olika varianter med olika smaker. Salladen passar då hela familjen eller sällskapet, och/ eller kan kan ätas flera dagar i veckan som huvudrätt eller tillbehör.
Salladen består av sjögräsnudlar, stekt nötfärs (med på bild nummer två) rödklövergroddar, bockhornsklövergroddar, gurka, rädisor, färsk basilika, olivolja, havssalt och svartpeppar.
Så enkelt och så gott.
Äter du sallad? Om ja, har du någon favorit? Skriv gärna och berätta.
Lämna ett svar