En god och matig sallad som passar bra som enkel lunch eller som tillbehör till kött, fisk eller fågel.
Ingredienser:
- 1 dl vit quinoa
- 1 dl svart quinoa
- 1 tsk lantbuljong utan jäst och socker
- 4 dl vatten
- 1 medelstor morot
- 1 liten röd lök
- 1 handfull hasselnötter
- 75 g fetaost av får och/eller getost
Gör så här:
Skölj quinoan i ljummet vatten. Koka upp vattnet. Lägg i buljongen och quinoan. Koka på svag värme under lock i ca 15-20 minuter. Ta bort kastrullen från platan och låt den stå och ”vila” några minuter med locket på, rör sedan försiktigt med en gaffel så blir quinoan fluffigare. Skär moroten i tunna halverade stänger. Skär löken i tunna skivor. Hacka nötterna. Dela fetaosten i små bitar. Blanda allt och servera.
Smaklig måltid.
Lämna ett svar