Ostronskivling är en mild och god svamp. Dessutom väldigt näringstät vilket gör den till en hälsosam råvara. Stek i smör och njut som en lättare måltid eller ha som tillbehör. Svampen är även god i grytor.
Hälsosam och näringstät
De flesta ätbara svampar är hälsosamma, likaså ostronskivlingen. Den är väldigt näringstät. Bland annat är den rik på proteiner och mineraler, men även vitaminer. Dessutom innehåller den en hel del fibrer. Bland micro-näringsämnena kan nämnas magnesium, kalium, natrium, kalcium, järn, mangan, zink och koppar samt vitamin-D.
Tips på tillagning
Putsa ostronskivlingen och hacka i bitar. Hetta upp en gjutjärnspanna och lägg i svampen. Tillsätt en klick smör för rundare smak och nyttiga fetter.
Gott som de är, som tillbehör till kött, fågel eller fisk eller i en gryta.
Lämna ett svar