Som en del av er vet, äter jag inte bröd särskilt ofta. Största anledningen är att jag inte äter vetemjöl och jäst. Sen så är jag inte så förtjust i att baka, inte heller särskilt bra på det (min passion är i stället matlagning). Men i bland händer det och då blir det ett bröd baserat på nötter. Receptet nedan publicerade jag på min privata blogg i februari 2012 och är inspirerat av ett recept på ett så kallat LCHF-bröd jag snubblade över när jag googlade inspiration. Det var enkelt att göra och det blev väldigt gott. Faktiskt ett av de godaste bröd jag ätit.
Ingredienser:
1 dl sesamfrö
Gör så här
Mixa alla nötter och frön till ”mjöl” i till exempel en mixer. Jag mixade allt utom 1 dl linfrö som jag blandade i hela. Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper. Jag strödde lite solroskärnor på brödet. Grädda i ca 90 min (beroende på ugn) i 175 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Jag tycker det är godast när det stått i kylen någon timme.
För alternativ kolla gärna ursprungsreceptet och kommentarerna till det:
http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=194
Lämna ett svar