Kycklingbuljong är benbuljong gjord på kyckling. Kycklingbuljong är en både enkel och god hälsodryck. Enklast, godast och bäst ur näringssynpunkt är att använda hela kycklingen och inte bara skrovet. Däremot tycker jag absolut att det är värt att spara skrovet om du steker eller grillar en hel kyckling, kycklinglår/ben eller -vingar. Kycklingbuljong är väldigt enkelt att göra och passar perfekt som bas i soppor och grytor eller bara att dricka en värmande kopp på en kall dag som jag gjorde idag. En ny vana som jag skaffat mig under hösten och vintern är att dricka en kopp välgörande kycklingbuljong minst ett par gånger i månaden och nu ska jag försöka göra det ännu oftare.
Denna kycklingbuljongen gjorde jag häromdagen genom att tryckkoka en hel ekologisk kyckling tillsammans med citron, lök, vitlök, grönkålsstänger samt kryddor och salt. Det tar ca en timme och är väldigt smidigt att tillaga både kyckling och buljong på samma gång.
Benbuljong på kyckling, precis som all benbuljong, har många hälsofördelar.
Lämna ett svar