Köttsoppa med oxsvans och hemmagjord köttbuljong är en riktigt god, värmande och näringsrik soppa. Basen är även i detta recept rester som jag piffat till med färska råvaror.
Resterna:
- köttet från några bitar oxsvans som jag tidigare använt för att göra benbuljong
- lite benbuljong (av oxsvans) som blivit kvar i kylen
- lite upptinad benbuljong (av kyckling) som jag fryst in för ett tag sedan (med fettet kvar)
- kokta kalla morötter jag använt till benbuljong som blivit kvar i kylen
- kokt kall broccolistam jag använt till benbuljong som blivit kvar i kylen
Färska råvaror:
- en liten potatis
- två vitlöksklyftor
- en halv lemonchili
- en medelstor gul lök
Gör så här
Häll i benbuljongerna i en kastrull. Skölj potatisen och skala löken, dela dessa sedan i små bitar och lägg i kastrullen. Hacka vitlök och chili och lägg i kastrullen. Kok upp och låt sjuda tills potatisen nästan är mjuk. Lägg i köttet från oxsvansbitarna och låt sjuda med en liten stund. Ta fram en talrik eller skål och lägg i den kalla moroten och broccolistammen (delad i mindre bitar). Häll över soppan och servera genast. Salta extra med oprocessat havssalt efter smak. Njut.
Naturligtvis går det att göra denna soppa direkt från grunden eller med fryst / kyld benbuljong. Soppan påminner om en klassisk köttsoppa men är fetare. Det går att ta bort fettet från kycklingbuljongen för mindre fet smak.
Lämna ett svar