Inlägget innehåller reklam för Bodystore i form av affiliatelänkar
Denna goda och fräscha kokosyoghurt med blåbär och nötter passar bra som en god och hälsosam dessert, en lättare frukost eller som ett mellanmål. Genom att som här göra den i en glasburk kan du enkelt ta med den på jobbet, en aktivitet eller på resan.
Det här behöver du till en portion:
- 1 dl Kokosyoghurt
- 1 msk Frysta blåbär
- 2 st Valnötter (afiliatelänk)
- 4 st Cashewnötter (afiliatelänk)
- 3 st Pekannötter (afiliatelänk)
- 7-10 st Pumpakärnor (afiliatelänk)
Gör så här:
Ta fram en glasburk och häll i kokosyoghurten. Toppa med frysta blåbär och sen med nötterna. Klart! Rör ev runt innan servering.
Kokosyoghurt är ett bra alternativ till vanlig yoghurt av komjölk. Just idag har jag använt mig av köpt kokosyoghurt av märket Garant. Jag gillar smaken och den finns i en butik jag ofta besöker. Bekvämt och praktiskt. I framtiden tänker jag dock göra egen yoghurt vilket blir mer hälsosamt och hållbart för såväl kroppen som jorden och plånboken.
Vill du göra din egen kokosyoghurt så hittar du ett bra recept här. Du får gärna dela med dig av resultatet i kommentarer till detta inlägg. Jag återkommer när jag själv testat. Fördelarna med att använda naturell yoghurt och själv tillsätta eventuell smaksättning är många. Det är mest hälsosamt och mest hållbart då smaksatt yoghurt oftast innehåller tillsatt socker och andra onödiga tillsatsämnen. Denna kokosyoghurt med blåbär och nötter är verkligen supergod men det går naturligtvis att blanda i andra bär, nötter, fröer eller frukter. Prova dig fram.
Lämna ett svar