Jordgubbar är både otroligt gott och väldigt hälsosamt.
Jordgubbar är som alla bär mycket rika på vitamin C (dessutom mer än en apelsin) och fullproppade med antioxidanter. Jordgubbar innehåller dessutom höga halter av vitamin K och mineralet mangan. Andra näringsämnen som finns i jordgubbar är fibrer, jod, kalium, magnesium och koppar samt de viktiga B-vitaminerna B2, B5, B6 och B9.
Var inte rädd för att frossa i jordgubbar för även om de är söta så är de väldigt kalorisnåla. Exempelvis innehåller ett helt kilo jordgubbar ungefär lika många kalorier som 100 gram smågodis.
Färska jordgubbar ska köpas eller plockas och ätas när de är i säsong. Resten av året är det bättre att köpa frysta jordgubbar både för hälsan och miljöns skull. Dessutom så är färska jordgubbar som plockats omogna och transporterats hit inte särskilt goda, utan ganska smaklösa. Kanske har du till och med förmånen att kunna plocka eller köpa in en större mängd när de är i säsong och frysa in. Jag brukar alltid se till att ha jordgubbar i frysen. Super gott att blanda i smoothien, smaksätta kranvattnet med, tina och ha på gröten eller blanda med en fet yoghurt.
Årets första jordgubbar är inköpta och gud vad gott!! Ett perfekt mellanmål i sommarvärmen.
Dagsfärska jordgubbar i början av säsongen är nog det godaste jag vet. Efter att ha ”väntat nästan ett helt år på att får äta dessa fantastiska bär är smaken gudomlig. Bästa är naturligtvis om man har jordgubbar i egen trädgård eller har tillgång till jordgubbsplantor som inte är besprutade och som kan ätas helt färska.
Jag tycker att de riktigt små gubbarna är godast som den till vänster men trots dess storlek var gubben till höger otroligt god. Njutning på hög nivå.
Jordgubbar är supergoda som de är, helt naturella men tillsammans med havregrädde och hackad mörk choklad är en riktig favorit.
Smoothies med jordgubbar
Gröna smoothies med smak av jordgubb
Smoothie med örter och jordgubbar
Grön smoothie med rödbeta och jordgubbar
Grön smoothie med rödkål och jordgubbar
Lämna ett svar