Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar
Det efterlängtade receptet på fröbullar eller kanske mer rättvist att kalla dem frötekakor med tanke på att de är platta.
Recept på fröbullar / frö-tekakor
Jag plattar till mina innan jag sätter in dem i ugnen och då blir de mer som tekakor. Gillar platta bullar bättre. De två olika satserna ser olika ut men de enda skillnaderna är att jag i nr två lät sats 1 ligga i blöt i ca 2 1/2 timme (medan jag var och handlade) och hade i 2 msk tranbärspulver istället för 1 msk. Jag tror den största skillnaden är ljuset och vinkeln när jag fotade bullarna. Som sagt är jag ingen mästerfotograf :).
Det blir 8-15 st beroende på storleken du vill ha på dina bullar
STEG 1
- 3 msk sesamfrön (hela oskalade frön)
- 0,5 dl linfrön (hela frön)
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl pumpafrön
- 2 paranötter (finhackade)
- 5 dl kallt vatten
Gör så här:
Mät upp alla ingredienser under STEG 1 i en bunke. Låt stå minst 1 timme.
STEG 2
- 1,5 dl kokosmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 1 msk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 – 2 msk tranbärspulver (ju mer du tar desto syrligare smak)
Gör så här:
- Värm ugnen till 225°C.
- Blanda alla torra ingredienser för sig under STEG 2.
- Sikta i de torra ingredienserna i frö- och vattengelén från STEG 1. Börja blanda ihop direkt.
- Blanda väl i ett par minuter med en slev och låt stå och svälla i ca 15 min.
- Forma ca 13 (tillplattade) bullar med fuktade händer och placera ut på på bakplåtspapper på en plåt.
- Grädda i ca 30-35 min tills att bullarna fått en lätt gyllene färg. Släpp ut lite ånga ur ugnen ett par gånger under tiden bullarna gräddas.
- Låt bullarna sedan SVALNA HELT innan du skär i dom.
Livsmedel du behöver införskaffa för att göra dessa goda fröbullarna
Finns olika märken, dessa använde jag:
Alla livsmedel går att hitta i välsorterade livsmedelsbutiker (om de inte har dem i din butik så fråga gärna efter dem, det är så vi påverkar utbudet) Du kan annars köpa dem online.
- Linfrön 🛒 (affiliatelänk)
- Sesamfrön 🛒 (affiliatelänk)
- Paranötter 🛒 (affiliatelänk)
- Solrosfrön 🛒 (affiliatelänk)
- Pumpafrön 🛒 (affiliatelänk)
- Kokosmjöl 🛒 (affiliatelänk)
- Bakpulver 🛒 (affiliatelänk)
- Tranbärspulver 🛒 (affiliatelänk)
- Himalayasalt 🛒 (affiliatelänk)
- Fiberhusk 🛒 (affiliatelänk)
Inspiration till receptet kommer från Nillas Kitchen
Lämna ett svar