Som vanligt har jag inga exakta måttsatser men på ett ungefär:
- 3 dl gröna linser (blötlagda i ca 3 timmar)
- 400 g kokosmjölk
- 2 dl kycklingbuljong (hemmagjord)
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 60 g spenat
- kryddor: torkad och mald ingefära, cayenne peppar, gurkmeja, spiskummin, koriander, medelstark curry (alla ekologiska)
- 2-3 msk olivolja
- kryddig lammkorv
Tillagning
- Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan och fräs det hackade i en stor gryta utan att det tar färg.
- Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med en minut under omrörning.
- Häll i kokosmjölk och buljongen. Rör om och koka upp.
- Skölj och tillsätt linserna och låt det sjuda cirka 10 minuter under lock tills linserna är kokta men inte mosiga. Lite tuggmotstånd ska de ha.
- Stäng av plattan och lägg i spenaten och låt grytan stå på eftervärme en stund.
- Grytan sväller efter hand, så den kan behövas spädas med vatten, beroende på hur tjock du vill ha den. Tänk på att smaka av så att kryddningen blir rätt om du späder med vatten.
- Fräs upp lammkorven i lite smör.
- Servera i små, djupa skålar och lägg till sist i skivad lammkorv
Lämna ett svar