Chokladpudding gjord på rödbeta och avokado som bas blir en lite hälsosammare dessert.
Denna smarriga chokladpudding med rödbeta och avokado som bas gjorde jag av misstag för ett par veckor sedan (har haft denna del av den i frysen, vilket förlänger hållbarheten). Anledningen till att det blev chokladpudding av misstag är att jag egentligen tänkt göra rödbetstryffel. Min blender klarade dock inte av att mixa smeten (man ska ha en matberedare till sådana smetar) så jag fick tillsätta vätska och då blev smeten för lös för att göra bollar. Det blev istället en mycket god pudding. Inget ont som inte har något gott med sig :). Med nedanstående ingredienser exklusive vattnet kan du alltså göra rödbetstryffel (10-12 bollar).
Ingredienser
- En stor kokt rödbeta
- Hälften av ett paket fryst avokado (som en stor avokado)
- 3 msk äkta lönnsirap
- 100 g osötad kakao
- En nypa havssalt
- 1 1/2 dl vatten
- 1/3 tsk äkta vaniljpulver
Gör så här
- Kör rödbetan, avokadon, kakaon, lönnsirapen, saltet, vaniljpulvret och vattnet i en blender. Mixa till allt har blandat sig.
- Häll över chokladsmeten i en skål eller en ursköljd tetrapack. Ställ in i kylen i minst en timme.
- Bör ätas inom ett par dagar. Frys annars in.
Lämna ett svar