Här kommer äntligen receptet på de goda bullarna flera av er efterfrågat. Naturligt mejeri- och glutenfria. Samt fria från ägg, socker och nötter.
Till 16 st bullar behöver du:
- 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C
- 2 msk smält kokosolja (annonslänk)
- 2 tsk bikarbonat
- 1 msk äppelcidervinäger (annonslänk)
- 1,5 msk honung
- 0,5 dl linfrön
- 2,5 dl boveteflingor
- 3,5 msk FiberHusk
- 0,5 dl nyponskalmjöl
- 5 dl mörkt teffmjöl (annonslänk)
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)

Gör så här:
Blanda vatten, olja, äppelcidervinäger och honung. Blanda alla torra ingredienser för sig och tillsätt till vätskan. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet. Smeten sväller inom några minuter till en deg. Låt degen stå i 15 minuter. Forma bullar med lätt fuktade händer och placera ut på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 225°C i 25 minuter. Låt svalna helt på galler innan de skärs upp.
2 tsk bikarbonat och 1 msk äppelcidervinäger är istället för 25 g jäst.
På bilden: en slät bulle, bullar med smör och ost, dubbelmacka med vitkål, kalkon, ost, gurka och majonäs samt teffbullen som hamburgerbröd med hamburgare, gurka, tomat, vitkål, majonäs och ketchup.
Tack Nillaskitchen för inspirationen.
Lämna ett svar