Som utlovat kommer här receptet på den underbara aubergine-lasagnen.
Du behöver:
3 auberginer
200 g buffelmozzarella
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl bovetemjöl (gärna grovt)
2 msk ekologisk, kallpressad olivolja
ca 1 1/2 dl riven parmesanost och/eller fetaost
2 tsk Himalayasalt
Tomatsås:
500 g krossade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk basilika
Himalayasalt och svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skiva auberginerna i centimetertjocka skivor.
Valfritt: lägg aubergineskivorna på en plåt och strö salt över dem och låt stå i ca 30 minuter. Jag tycker det funkar bra utan att göra detta också.
Skala och hacka lök och vitlök, fräs den med olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och peppar. Låt småkoka i 5-10 minuter.
Torka av aubergineskivorna med hushållspapper.
Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll upp bovetemjölet på en platt tallrik.
Vänd aubergineskivorna först i de uppvispade äggen sen i bovetemjölet. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och tillaga skivorna mitt i ugnen, ca 10 minuter.
Varva aubergineskivorna med tomatsås och mozzarella i en smord ugnsfast form. Avsluta med tomatsås. Strö sedan över parmesanost och/eller fetaost och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med en grönsallad.
Lämna ett svar