Äppelkompott och vispad grädde med vanilj till efterrätt. Himmelskt gott och superenkelt att göra.
Till äppelkompotten behöver du bara äpplen (jag använde svenska), lite vatten, en klick ekologiskt smör och kanel (använde både kassia och ceylon för bästa smak). Grädden vispar du upp med en nypa äkta vaniljpulver precis innan servering. Jag använde Wapnö grädde 40% fett (Min favorit just nu). Wapnö grädde är gjord på mjölk från frigående kor och den smakar mycket bättre än grädde på mjölk från konventionella mjölkkor. Även godare än ekologisk grädde.
Skölj och dela äpplena i bitar (jag behöll kärnhusen). Lägg äppelbitarna i en kastrull, tillsätt en skvätt vatten och en klick smör, krydda och rör om.
Äpplena är köpta på Ica Maxi i Helsingborg men just nu finns ett överflöd av svenska äpplen så du kan nog köpa dem i vilken affär du vill. Köpte även grädden på Ica Maxi. Lite svårare att få tag på och jag har bara hittat den där.
- Ceylonkanel kan du köpa hos Bodystore (affiliatelänk)
- Kassiakanel kan du köpa hos Jordklok (affiliatelänk)
- Äkta vaniljpulver från Renée Voltaire kan du köpa hos Bodystore (affiliatelänk)
Grädden vispade jag i en glasburk med min fantastiska stavmixer från Philips. En sådan kan du köpa hos Bagaren och Kocken (affiliatelänk)
Lämna ett svar