En himmelskt god Äppelkompott med vaniljsås gjord på kokosmjölk och äkta vaniljpulver.
Äppelkompott är så gott och väldigt enkelt att tillaga! Och extra god blev kompotten med egengjord vaniljsås till.
Enkel äppelkompott;
- 2 halvskruttna svenska äpplen
- Lite vatten
- kanel
- kardemumma
Skala och dela äpplena i små bitar, skär bort stötta delar. Lägg i en kastrull, häll i lite vatten, sätt på låg värme. Krydda med äkta ceylon kanel och kardemummakärnor. Rör om. Låt puttra till önskad konsistens. Jag gillar lite tuggmotstånd och har därför gärna hela äppelbitar kvar.
Världens enklaste hemmagjorda vaniljsås;
Blanda i en knivsudd äkta vaniljpulver i ett glas kokosmjölk.
Rör om och servera med äppelkompott som här ovan eller en kanske med en äppelpaj.
Lämna ett svar