Här kommer ett recept på en galet god chokladkaka utan socker.
Botten
- 20 färska ekologiska dadlar
- 2 msk ekologisk kokosolja
- 1 dl ekologisk kakao
- 1/2 tsk ekologisk äkta vaniljpulver
- En nypa oraffinerat havssalt
Mixa allt i några minuter och tryck ut i en liten springform om du vill göra tårtbitar annars en avlång eller fyrkantig form med bakplåtspapper.
Toppingen
- 2 dl ekologisk mandelmjöl eller ekologiskt jordmandelmjöl
- 1,5 dl ekologisk kokosolja
- 2 dl ekologisk kakao (kan minskas då det blir en skarp smak av kakao)
- En nypa oraffinerat havssalt
Mixa allt ett par minuter och bred över kakan.
Sätt in i kylen i en timme eller längre
Ät och njut!
Inspirerad av instagramkontot halsosamt_med_victoria
Vi (min särbo och jag) brukar göra den i 2 små fyrkantiga glasformar och sedan skära den i mindre bitar. De första gångerna bakade vi på mandelmjöl efter orginalreceptet. Sedan provade vi jordmandelmjöl för att få den nötfri. Jordmandel är ju ingen nöt utan en rot. Det gick bra och den blev lika god.
Chokladkakan är hälsosam då den inte innehåller något socker och inget vitt mjöl (spannmål). Dadlar är ju visserligen söta men man äter ju inga mängder då kakan är väldigt mäktig. Och dadlar innehåller ju en hel del bra näringsämnen. De andra ingredienserna har också många hälsofördelar. Nu gjorde jag kakan ännu hälsosammare genom att byta ut mjölet mot rent kollagenprotein. Som en proteinbar så att säga.
Lämna ett svar