För ett par veckor sedan gjorde jag denna himmelskt goda päronkompott.
Hade några päron som höll på att bli riktigt dåliga. De var inte längre goda att äta som de var och jag tänkte slänga dem. Gillar inte att slänga mat så det bar mig emot. Men så kom jag ihåg att en vän som jag besökt för ett par år sedan i Portugal gjorde en riktigt god kompott av gamla päron han fått av sin mamma. Jag tänkte testa att göra en päronkompott och sökte på nätet efter ett recept. De jag hittade innehöll dock en massa socker så jag improviserade. Päron är ju söta i sig själv så jag tycker inte att det skulle behövas tillsättas socker.
Ett av recepten innehöll även ingefära och kanel och det lät gott så jag bestämde mig för att testa. Jag skar bort de dåliga partierna på päronen. Skar resten i små bitar. Hackade en bit färsk ingefära och la det tillsammans med en klick kokosolja i en liten kastrull. Tillsatte lite citronjuice och kanel och kokte långsamt upp på låg värme. Vet inte hur länge det fick koka men när kompotten såg ut att var klar stängde jag av värmen.
Åt en del av päronkompotten direkt medan den var varm och sparade resten i en glasburk i kylen. Dagen efter använde jag den i min ”over night oats” eller ”rårörda havregryn” som jag kallar det och åt upp resten kall direkt från burken. Supergott!!
Lämna ett svar