Hemmagjord currysås är både enkel att göra och otroligt god.
”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore”.*
Currysås
Ingredienser:
För denna goda currysås behöver du:
- Svenskt äpple, 1 st
- Vitlöksklyfta, 1 stor
- Gurkmejapulver, ca 1 tsk (affiliatelänk)
- Koriander, ca 1/2 tsk malen (affiliatelänk)
- Spiskummin, ca 1/2 tsk malen (affiliatelänk)
- Kardemumma, ca 1/2 tsk malen (affiliatelänk)
- Cayennepeppar, ca 1 krm
- Svartpeppar, ca 1 krm (affiliatelänk)
- Ingefärspulver, ca 1/2 tsk (affiliatelänk)
- Nejlika, ca 1 krm malen
- Persilja, ca 1 msk hackad, fryst
- Havssalt – oraffinerat, ca 1 tsk (affiliatelänk)
- Smör, 2 skivor (hyvlat)
- Kokosmjölk, 250 g
- Kycklingbuljong – hemmagjord, 1 dl
- Vatten
Gör currysåsen så här
Hacka äpple och vitlök och fräs försiktigt med smöret i en kastrull. Tillsätt kryddorna och rör om. Tillsätt kokosmjölken och kycklingbuljongen och koka upp. koka i ca 5 min. Späd ev med vatten till önskad konsistens. Vill du ha tjockare kan du tillsätta lite arrowrot. Smaka av och tillsätt ev mer salt och eller kryddor.
Just idag hade jag ingen lök i såsen då jag inte hade någon hemma men har det ibland och det blir också väldigt gott. Då hackar du önskad mängd ca 1/2-1 och fräser med snöret, äpplet och vitlöken.
Serveringsförslag
Currysås som du gör själv från grunden är supergott till kokt kyckling. Min absoluta favorit. (Ska kolla om jag har någon bild)
Idag använde jag currysåsen som bas till en riktigt god laxgryta / laxsoppa med lax, grönkål och morot i och toppad med alldeles färska gröna linsgroddar. Så gott.
Då hemmagjord currysås är väldigt enkelt att göra och blir supergod rekommenderar jag dig att testa om du inte redan gjort det. Så mycket godare än köpt pulversås. Förutom att den blir godare, innehåller den också mycket mer näring .
Lämna ett svar