Här är det efterfrågade receptet på fröbullar. Jag har inspirerats av olika recept på nätet.
Bullarna blir väldigt goda och är ett bra alternativ för alla oss som inte gillar mjölmat och vill äta vetefritt / glutenfritt. Att baka fröbullar är ganska enkelt men tar lite tid.
Recept (ca 8 små bullar)
STEG 1
- 3 msk psylliumfrön (hela frön)
- 0,5 dl hela linfrön
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl pumpakärnor
- 5 dl kallt vatten
Gör så här:
Mät upp alla ingredienser under STEG 1 i en bunke. Låt stå 1 timme.
- 1,5 dl kokosmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 1 msk bakpulver
- 1 krm salt
- ½-1 dl russin
Gör så här:
-
- Värm ugnen till 225°C.
- Blanda alla torra ingredienser för sig under STEG 2.
- Sikta i de torra ingredienserna i frö- och vattengelén från STEG 1. Börja blanda ihop direkt.
- Blanda väl i ett par minuter med en slev och låt stå och svälla i ca 15 min.
- Vill du ha runda bullar formar du ca 8 st med fuktiga händer ock lägger på en plåt, täckt med bakplåtspapper och vill du ha tekakor plattar du till bullarna. Det går också bra att bara hälla över smeten på bakplåtspapper, och breda ut i den tjockleck du föredrar.
- Grädda i ca 30-35 min tills att bullarna fått en lätt gyllene färg. Släpp ut lite ånga ur ugnen ett par gånger under tiden bullarna gräddas.
- Låt bullarna sedan SVALNA HELT innan du skär i dom.
Varianter:
Man kan till exempel byta ut kokosmjölet mot bovetemjöl eller mandelmjöl och byta ut russin mot torkade plommon eller gojibär.
#recept #fröbullar #vetefritt #glutenfritt #ätriktigmat
Lämna ett svar