En krispig, fräsch och enkel grönkålssallad, god som den är eller som tillbehör. Salladen passar till de flesta rätter, såväl till kött, fågel och fisk som till vegetariskt.
Till en portion behöver du:
- 1 stor kvist grönkål
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk italiensk ekologisk olivolja
- 1/4 msk ekologisk rödvinsvinäger
- Grovt havssalt (10 drag med kvarnen)
- Svartpeppar (10 drag med kvarnen)
Gör så här:
- Skölj grönkålskvisten i kallt vatten.
- Hacka vitlöksklyftan.
- Häll/lägg i olja, vinäger, vitlök, salt och peppar i en skål.
- Dra av lagom stora bitar grönkål från kvisten och lägg i skålen.
- Blanda så att vinägretten / oljeblandningen täcker grönkålen.
- Njut direkt eller spara i kylskåp.
Lämna ett svar