Som jag skrivit tidigare köper jag ofta ekologisk hönsfärs som jag antingen gör hönsfärsbiffar av eller bara steker i smör och tillsätter lök och olika kryddor. Här är en enkel men god maträtt med hönsfärs, sallad och surkål.
Hönsfärsen
- 500 g ekologisk hönsfärs
- 1/2 stor gul lök
- Smör
- 4 små vitlöksklyftor
- 1 stor bit färsk gurkmeja
- Fryst persilja
- Torkad oregano
- Torkad timjan
- Malen koriander
- Grovmalen svartpeppar
- Grovt, oraffinerat havssalt
Salladen
- Färsk spenat
- Baby plommontomater
- Svartpeppar från kvarn
- Grovt, oraffinerat havssalt från kvarn
- Olivolja
- Äppelcidervinäger
Till efterrätt passade det bra med en himmelskt god äppelkompott.
Lämna ett svar